Laat de coalitie de Dammenaren in de kou staan?

Daar lijkt het wel op bij de keuze van de MFA locatie.

Er zijn in Zwammerdam ongeveer 585 gezinnen. 110 Waren er niet thuis, 67 zijn neutraal, 26 zijn er voor en 336 zijn tegen de locatie op de Spoorlaan. Kortom bijna 80% wil die MFA niet op de Spoorlaan. Let wel het gaat over de locatie, niet over het feit dat er wel of niet een MFA moet komen. Daar zijn de meeste blij mee.

De reden voor de keuze van de Spoorlaan was louter een financiële werd ons voorgehouden. Een nieuwe MFA op de Buitendorpstraat, iets wat de meeste bewoners in die straat prima zouden vinden zou een half miljoen Euro duurder zijn.

Maar wat er niet verteld wordt is dat het aanpassen en opknappen van de VVZ een kleine € 250.000 gaat kosten, waarvan € 65.000 achterstallig onderhoud. Wat er ook niet verteld wordt is dat de gemeente met Ipse in gesprek is om de Spoorlaan te verbreden. En omdat in dit leven niets gratis is zal dat stukje al gauw een € 300.000 tot € 400.000 kosten. Kortom de kosten rijzen de pan uit en worden veel hoger dan dat deze aan de Buitendorpstraat geweest zouden zijn.

En dan de mooie verhalen waar de VVZ goed in is. Energiebesparing? De genoemde € 10.000 per jaar is in de praktijk nog maar  € 7.500 door alleen de thermostaat eens goed in te stellen.

En zo kun je wel door gaan. Maar met 75 spelende leden minder is het zeker geen hosanna verhaal. Prik daar nou eens doorheen coalitie. U wordt maar wat op de mouw gespeld.

Zwammerdam wordt opgezadeld met een gebouw op de Spoorlaan waar niemand op zit te wachten. Met dank aan D66, CDA, Christen Unie en Nieuw Elan en gedogen van Groen Links….

Heus het kan anders, het moet anders! Kies RGL!

OVERLIJDEN JELKE BOSMA

MVC-563X

Onder de boom verkiezingstijd

RijnGouweLokaal heeft met ontroering kennis genomen van het plotselinge overlijden van Jelke Bosma, oud-raadslid van GroenLinks, en later een van de grondleggers van Alphen Een, de voorloper van RijnGouweLokaal. Een markante Alphenaar is heengegaan. Geboren in zuid-oost Groningen, waar zijn in Drenthe geboren ouders naar toe waren gegaan om te werken. Na veel omzwervingen is hij 1977 in Alphen aan den Rijn terechtgekomen.

Jelke is in Alphen aan den Rijn vooral bekend om zijn grote inzet voor het milieu en zeker zijn grote zorg rond de vervuilde Coupépolder. Overal waar hij kon roerde hij zijn mond om de wantoestanden rond deze gigantische vervuiling aan de kaak te stellen. Hij noemde zichzelf altijd een groene strijder met een groot sociaal gevoel. Nadat hij eerst jaren bij GroenLinks actief was geweest, waaronder als raadslid, was hij een van de grondleggers van destijds Alphen Een, thans RijnGouweLokaal.  Tegenwoordig hebben we het over duurzaamheid, maar Jelke zei in 2002 al in de raad dat bescherming van het milieu geen luxe is, maar bittere noodzaak! Zijn interesse ging echter niet alleen uit naar het milieu. Hij maakte zich o.a. ook druk om de archeologisch onderzoek ter hoogte van Theater Castellum en in Zwammerdam op het terrein van De Bruggen. Hij was veelzijdig en had eigenlijk interesse in alle aspecten van de Alphense samenleving. Hij was ook niet beroerd om daar ongezouten zijn mening over te geven.

Hij was secretaris van Alphen Een en hij deed zijn werk zeer nauwgezet. Hij was loyaal, genoot van politieke spelletjes, was goed geïnformeerd , had veel contacten.

Hoewel hij ouder werd en zijn gezondheid niet altijd even goed was, bleef hij strijdbaar en liet het niet na om mij regelmatig op zaken te wijzen die volgens hem aandacht verdienden. Een paar weken geleden sprak ik hem nog en hij zei dat het allemaal wel redelijk ging en begon weer over de politiek.

Zondag belde zijn zoon Jelle en vertelde dat zijn vader plotseling overleden was.

De groene strijder is niet meer. Rust zacht!

 

Ank de Groot (of zoals Jelke mij altijd noemde: de rode strijder).

Kandidatenlijst RijnGouweLokaal

Kandidatenlijst RijnGouweLokaal

 

1.         Ank de Groot-Slagter                                  (Alphen aan den Rijn)

2.         Adriaan van Geest                                        (Alphen aan den Rijn)

3.         Paul de Hoog                                                 (Alphen aan den Rijn)

4.         Jan C. de Groot                                             (Alphen aan den Rijn)

5.         Wim van der Helm                                        (Alphen aan den Rijn)

6.         Michel Mennen                                              (Alphen aan den Rijn)

7.         Karel Wattimury                                            (Alphen aan den Rijn)

8.         Jan van Driel                                                   (Benthuizen)

9.         Henk Loomans                                               (Boskoop)

10.       Aukje Veldhuis                                               (Alphen aan den Rijn)

11.       Marja Dirkzwager                                         (Alphen aan den Rijn)

12.       Elleke Suitela                                                 (Alphen aan den Rijn)

13.       Jos van Leeuwen                                          (Alphen aan den Rijn)

14.       Loes de Graaf                                                 (Zwammerdam)

15.       Yvonne Baudet-Schaap                             (Alphen aan den Rijn)

16.       Ron Zandvliet                                                (Alphen aan den Rijn)

17.       Ron van Alphen                                             (Benthuizen)

18.       Gerda van Steenis                                        (Alphen aan den Rijn)

19.       Wilfried van den Broek                               (Alphen aan den Rijn)

20.       Ruud Bakhuizen                                            (Alphen aan den Rijn)

21.       Diana Emmink                                               (Alphen aan den Rijn)

22.       Jeanette van der Sluis                                (Alphen aan den Rijn)

23.       Jan P. de Groot                                              (Alphen aan den Rijn)

24.       Harald van Zanten                                        (Alphen aan den Rijn)

25.       Robert de Hoog                                             (Amsterdam)

26.       Herman van Leeuwen                                 (Alphen aan den Rijn)

27.       Harry Slagter                                                  (Aarlanderveen)

Persbericht: Overstap raadslid Adriaan van Geest van D66 naar RijnGouweLokaal

Persbericht:

Overstap raadslid Adriaan van Geest

van D66 naar RijnGouweLokaal

Gemeenteraadslid Adriaan van Geest (59) stapt na 24 jaar raadslidmaatschap over van D66 naar de huidige tweemansfractie van RijnGouweLokaal. Die bestaat nu dus uit 3 leden.

Van Geest was van 1978 tot 1998 fractievoorzitter van D66 in de Alphense gemeenteraad en keerde in 2010 terug als gewoon raadslid als 2de op de lijst, na lijsttrekker Inge Prins.

Lees meer

Handen af van de Thuiszorg Rutte!

Door: Jan de Groot

Vandaag aanwezig geweest samen met Sandra ( zij is één van die thuiszorgmedewerkers ) bij de demonstratie tegen de bezuiniging op de thuiszorg. Luidkeels hebben wij geroepen: “Handen af van de zorg Rutte”. Het is overigens staatssecretaris van Rijn ( pvda ) die deze bezuinigingen moet realiseren. Deze week schrijf ik over dit onderwerp een blog. Mocht u nog verhalen hebben waarom de thuiszorg zo belangrijk is, stuur via de site uw reactie.

RijnGouweLokaal staat pal voor die medewerkers die keihard voor ouderen en gehandicapten werken tegen een laag salaris. Deze mensen mogen niet minder gaan verdienen en zodoende op het salaris van een schoonmaker komen. Immers, het gaat om de sociale functies van aandacht, respect en waardering die deze hulp bij de huishouding zo bijzonder maken!

Lees meer

Motie Sloop Lage Zijde

M O T I E

De gemeenteraad van Alphen aan den Rijn, in vergadering bijeen op 28 maart 2013

O V E R W E G E N D E :

dat het college bij brief  d.d. 21 maart 2013 aangeeft op uiterlijk 3 juni 2013 te willen beginnen met de gefaseerde sloop van een aantal gebouwen aan de Lage Zijde, dit omdat op 16 september 2013 gestart moet worden met de nieuwbouw;

dat op dit moment nog geen uitsluitsel is van de Europese Commissie of de gemaakte met afspraken met VORM geoorloofd zijn in het kader van staatssteun;

dat VORM voorts weliswaar bezig is met de verhuur van de commerciële ruimte maar dat op dit moment niet duidelijk is of de eis van VORM, namelijk dat 70% verhuurd moet zijn alvorens men gaat bouwen, daadwerkelijk gehaald wordt;

Lees meer