Verkiezingscampagne RijnGouweLokaal 2013 en Flyer

Flyer RijnGouweLokaal 2022

Ank de Groot op verkiezingsbord

Leidsch Dagblad: een goede folder doet meer!

Complimenten van de jury van het Leidsch Dagblad over folder RijnGouweLokaal!

Bedankt Niels en Jan voor de inspanning!

Lees meer voor het artikel

OPENING VERKIEZINGSCAMPAGNE

RijnGouweLokaal opent zaterdag 19 oktober a.s. de verkiezingscampagne op het Thorbeckeplein in Alphen aan den Rijn. Om 11.00 uur is iedereen van harte welkom voor koffie met iets lekkers in lunchroom ’t Pleintje, een onderneming die zich nog steeds staande houdt op dit verpauperde plein en die we op deze wijze een hart onder de riem willen steken.

RijnGouweLokaal kiest voor het Thorbeckeplein omdat de partij zich al jaren inzet voor een kleinschalige ontwikkeling van de Lage Zijde. Een Lage Zijde, die door de megalomane ideeën van de huidige collegepartijen VVD, PvdA, CDA en CU helemaal verpauperd is. RijnGouweLokaal wil dat het Nutsgebouw (eventueel met aanbouw) het middelpunt van de Lage Zijde wordt met daarin de bibliotheek, een grand-café en ruimte voor culturele activiteiten.

Verder moet het Thorbeckeplein opnieuw ingericht worden met ruimte voor horeca, (specialiteiten)winkels, dienstverlening, waterfontein, mooie beplanting en ook daar ruimte voor culturele buitenactiviteiten. Verder aandacht voor de historische panden, waaronder het pand waarin vroeger herberg “De Prins van Oranje” gevestigd was. Kleinschalige stapsgewijze ontwikkeling per pand.

Na de koffie zullen partijleden over de markt en door het centrum van Alphen lopen. De komende weken zullen partijleden ook de overige kernen inclusief winkelcentra etc. gaan bezoeken. Volg daarvoor onze website!

Dus ook benieuwd naar de speerpunten van RijnGouweLokaal of gewoon zin in een politiek praatje, kom dan aanstaande zaterdag om 11.00 uur naar

’t Pleintje aan de Lage Zijde! De koffie staat klaar!

Het moet nu anders!

Het kan anders!

Stem Lokaal, Stem RIJNGOUWELOKAAL

Nog maar een paar dagen tot de verkiezingen. Het grootste deel van de campagne zit er op. Veel met mensen gesproken in Alphen en de dorpen. Wat opvalt, is dat heel veel mensen problemen hebben met de maatregelen van dit kabinet. Zo hoorden we veel onzekerheid over de thuiszorg en de afbraak van de sociale samenleving. De participatiesamenleving wordt toch veel, en terecht, ervaren als u zoekt het zelf maar uit.

Ook veel ongenoegen over de situatie in Alphen gehoord. Leegstand en afbraak aan de Lage Zijde en de vele tientallen miljoenen van de Alphense burgers die de coalitie van VVD, CDA, PvdA en CU over de balk, of liever gezegd in diverse bouwputten hebben gegooid. De burgers zijn het zat en dat begrijp ik heel goed. Onze slogan voor deze verkiezingen is niet voor niets het moet anders, het moet beter. Jammer genoeg vertaalde het ongenoegen zich bij nogal wat mensen in het voornemen niet te gaan stemmen. Maar dat is geen oplossing. Iedere keer was en is onze boodschap: als u wilt dat er iets verandert moet u gaan stemmen. U kunt op 13 november het verschil maken. Ga stemmen, bij voorkeur op ons, maar ga in ieder geval stemmen.

Ook wij vinden dat het tijd is voor verandering en als deze coalitie blijft zitten verandert er niets. Dan wordt de sociale samenleving in Alphen verder afgebroken, dan worden er weer miljoenen weggegooid aan prestigeprojecten en bouwen aan het ego van de wethouders in plaats van kleinschalige ontwikkeling en ruimte voor lokale ondernemers. Dezelfde ondernemers die door VVD, CDA, PvdA en CU uit hun winkels op en rond het Thorbeckeplein zijn gejaagd.

Diezelfde coalitie die, terwijl er een voedselbank nodig is in Alphen voor 500.000 euro de raadszaal gaat verbouwen. Diezelfde coalitie die terwijl er aan de lopende band mensen werkloos worden in Alphen voor tienduizenden euro’s een adviseur inhuurt om hun werk te doen.

Even zoveel redenen en nog veel meer om te zeggen: Het moet en het kan anders in het nieuwe Alphen. Kies om de afbraak en de geldverspilling te stopen. Kies voor een sociale stad met een menselijke maat.

Stem 13 november en maak het verschil! Stem Lokaal, STEM RijnGouweLokaal, STEM Ank de Groot-Slagter!

Deel dit bericht met al uw familie, buren, vrienden, collega’s zodat RijnGouweLokaal de komende 4 jaar u als bewoner weer het vertrouwen in de politiek teruggeeft! Gooi daarom uw stempas NIET weg, maar stem ons!

Tijdens de raadsvergadering van 30 januari 2014 werd het coaltieakkoord behandeld. De fractie van RijnGouweLokaal heeft hiervan kennis genomen en een aantal opmerkingen geplaatst die u hierbij kunt lezen. Wij kiezen ook de komende jaren voor een positief kritische insteek, zullen waar nodig met eigen initiatieven komen, moties en amendementen indienen en hopen op een constructieve houding van alle partijen binnen de nieuwe Alphense gemeenteraad.

Misschien ook interessant voor u?

RijnGouweLokaal wil duizenden woningen laten bouwen aan de Heijmanswetering

RijnGouweLokaal wil duizenden woningen laten bouwen aan de Heijmanswetering

1 november 2020
Lees verder
Waarom RijnGouweLokaal

Waarom RijnGouweLokaal?

14 maart 2022

Nog even en u kunt weer rustig boodschappen doen zonder op de loer liggende politici met folders vol verkiezingsbeloften. Morgenochtend vroeg al openen sommige stembureaus hun deuren en tot en…

Lees verder
RijnGouweLokaal Berichten Header

Archief 2008

31 december 2008

Nieuws uit 2008 December Eindejaarstoespraak Ank de Groot-Slagter Onze fractievoorzitter sprak als nestor van de raad haar Eindejaarstoespraak uit tijdens de laatste raadsvergadering van dit jaar (2008). Peinzend zit ik…

Lees verder