VERKIEZINGSCAMPAGNE BEGONNEN OP THORBECKEPLEIN

VERKIEZINGSCAMPAGNE BEGONNEN OP THORBECKEPLEIN

 

Zo, de kop is eraf. Na heel veel werk achter de schermen (verkiezingsprogramma schrijven, speerpunten, drukwerk bestellen, ballonnen, fietszadelhoesjes, reageren op van alles en nog wat) werd afgelopen zaterdag het startsein van de verkiezingscampagne gegeven. Met een leuke groep mensen streken we eerst naar bij Lunchroom ’t Pleintje op het meest verpauperde plein van Alphen aan den Rijn, het Thorbeckeplein. De koffie met gebak smaakten prima. En toen met z’n allen de straat op. Onder begeleiding van de plaatselijke orgelman maakten we eerst nog foto’s op het troosteloze plein en toen gingen we richting Van Mandersloostraat. We wipten nog even binnen bij Dik’s Dingen. Wat een leuke winkel om rond te neuzen. Maar ja, dat moet wachten tot na de verkiezingen.

Al lopend door het centrum deelden we uiteraard onze flyer met speerpunten uit en raakten we met mensen in discussie. Het vertrouwen in de landelijke en lokale politiek lijkt gezakt tot het nulpunt. Veel commentaar op de Lage Zijde, de geldverslindende verbouwing van het stadskantoor door de fusie, de naamgeving, eventuele sluiting van het buitenbad was te horen. Verder spraken met name ouderen ons aan op de landelijke politiek. Zij voelen zich in de steek gelaten door de landelijke partijen en hebben angst voor de toekomst als het gaat om pensioen, thuiszorg en verplichte mantelzorg. Kinderen hadden natuurlijk helemaal geen interesse in welke discussie dan ook maar onze paarse ballonnen vonden gretig aftrek. Mensen met een slecht fietszadel voorzagen wij tussendoor nog even van een mooie fietszadelhoes.

Paul de Hoog was bijna de hele dag onze vaandeldrager en droeg onze beachflag met veel flair door het centrum. Harry Slagter, onze lijstduwer, liet zien dat hij niet alleen een lijst kan duwen maar ook de rolstoel van Marja Dirkzwager, onze nummer 11 op de lijst. Adriaan van Geest en Yvonne Baudet gingen met veel enthousiasme de markt op, terwijl Wim van der Helm niet alleen verzekeringen kan verkopen maar ook onze speerpunten. Sandra Heikens nam de ballonnenvoorziening voor haar rekening. Herman van Leeuwen, die zijn tuinderij aan de Toegangseweg op de grens van Boskoop en Alphen heeft,  kwam veel mensen uit de zwemwereld tegen. Jan jr. liet aan de gasten van Avifauna (waar hij werkt) merken dat hij niet alleen schnitzels kan verkopen maar ook het verkiezingsprogramma van RijnGouweLokaal. Aukje Veldhuis en Jan de Groot sr. spraken hun vele Alphense contacten aan. Michel Mennen was niet aanwezig want hij moest op dat moment het jongerendebat voorbereiden. En wat deed ikzelf. Ik fungeerde als vliegende keep, discussieerde, deelde ballonnen uit en hoorde de kritiek aan.

Kortom, RijnGouweLokaal is een mooie doorsnee van de Alphense bevolking.

En de komende weken komen ook de kernen aan de beurt waar we ook lokale kandidaten hebben als Henk Loomans en Jan van Driel om de contacten te verstevigen.

Trouwens, ik was zaterdag al in onze kern Zwammerdam aanwezig, waar ik de tweede helft van Zwammerdam-Alphia heb gezien. Zwammerdam bestaat a.s. dinsdag 65 jaar en speelde een oefenwedstrijd tegen Alphia. Daarna was het gezellig in de bestuurskamer. Toen nog even naar Ten Brink Food Retail in de Herenhof om boodschappen te doen en de clubkas van Alphia te spekken.

Dat was dus de start van de verkiezingscampagne. Druk maar interessant. Op onze site vindt u natuurlijk onze speerpunten en ons totale verkiezings-programma.

De komende weken vinden er overal debatten plaats en daar zullen diverse kandidaten van RijnGouweLokaal aan deelnemen. Kortom de verkiezingen zijn nu echt begonnen.

En u weet het:

HET MOET NU ANDERS, HET KAN ANDERS

STEM LOKAAL, STEM RIJNGOUWELOKAAL

LIJST 9

MEER DAN 50 JAAR ERVARING!

P1010309P1010312

P1010311P1010313

P1010314P1010315

P1010316P1010318

P1010320P1010321

P1010326 P1010329

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *