Stem 13 november op RijnGouweLokaal

STEM 13 november RijnGouweLokaal

 

Nog maar een paar dagen tot de verkiezingen. Het grootste deel van de campagne zit er op. Veel met mensen gesproken in Alphen en de dorpen. Wat opvalt, is dat heel veel mensen problemen hebben met de maatregelen van dit kabinet. Zo hoorden we veel onzekerheid over de thuiszorg en de afbraak van de sociale samenleving. De participatiesamenleving wordt toch veel, en terecht, ervaren als u zoekt het zelf maar uit.

 

Ook veel ongenoegen over de situatie in Alphen gehoord. Leegstand en afbraak aan de Lage Zijde en de vele tientallen miljoenen van de Alphense burgers die de coalitie van VVD, CDA, PvdA en CU over de balk, of liever gezegd in diverse bouwputten hebben gegooid. De burgers zijn het zat en dat begrijp ik heel goed. Onze slogan voor deze verkiezingen is niet voor niets het moet anders, het moet beter. Jammer genoeg vertaalde het ongenoegen zich bij nogal wat mensen in het voornemen niet te gaan stemmen. Maar dat is geen oplossing. Iedere keer was en is onze boodschap: als u wilt dat er iets verandert moet u gaan stemmen. U kunt op 13 november het verschil maken. Ga stemmen, bij voorkeur op ons, maar ga in ieder geval stemmen.

 

Ook wij vinden dat het tijd is voor verandering en als deze coalitie blijft zitten verandert er niets. Dan wordt de sociale samenleving in Alphen verder afgebroken, dan worden er weer miljoenen weggegooid aan prestigeprojecten en bouwen aan het ego van de wethouders in plaats van kleinschalige ontwikkeling en ruimte voor lokale ondernemers. Dezelfde ondernemers die door VVD, CDA, PvdA en CU uit hun winkels op en rond het Thorbeckeplein zijn gejaagd.

 

Diezelfde coalitie die, terwijl er een voedselbank nodig is in Alphen voor 500.000 euro de raadszaal gaat verbouwen. Diezelfde coalitie die terwijl er aan de lopende band mensen werkloos worden in Alphen voor tienduizenden euro’s een adviseur inhuurt om hun werk te doen.

 

Even zoveel redenen en nog veel meer om te zeggen: Het moet en het kan anders in het nieuwe Alphen. Kies om de afbraak en de geldverspilling te stopen. Kies voor een sociale stad met een menselijke maat.

Stem 13 november en maak het verschil! Stem Lokaal, STEM RijnGouweLokaal, STEM Ank de Groot-Slagter!

Deel dit bericht met al uw familie, buren, vrienden, collega’s zodat RijnGouweLokaal de komende 4 jaar u als bewoner weer het vertrouwen in de politiek teruggeeft! Gooi daarom uw stempas NIET weg, maar stem ons!

Ank de Groot-Slagter ( Lijsttrekker )header1.jpg

Ank de Groot-Slagter, Lijsttrekker RijnGouweLokaal

Flyerspeerpunten

 

RijnGouweLokaal aanwezig in de Herenhof

P1010435

Paarse violen voor bewoners van alle kernen! De lijsttrekker Ank de Groot, Paul de Hoog, Jan C. de Groot en Jos van Leeuwen delen ze hier op de foto uit. Harry Slagter en Wim van der Helm, Jan P. de  Groot stonden bij Haasbeek op dat moment violen met een folder uit te delen die door Herman van Leeuwen keurig samen waren verpakt.

P1010436

 

P1010437

 

Paul, Jan, Jos voor de Ten Brink in de Herenhof. Ank in gesprek met een potentiële kiezer.

 

 

 

P1010438P1010439

750 violen op 1 dag uitgedeeld!

P1010440P1010441

Paul, Jan, Jos en Ank

P1010442

De twee Jannen!

Campagne: RijnGouweLokaal ‘omsingelt’ PvdA-leider Diederik Samson

RijnGouwelokaal op campagne!

Aangezien landelijke partijen hun ‘leiders’ naar de gemeente Alphen aan den Rijn sturen, gingen wij maar eens met hen op de foto;).

P1010408

 

Jan de Groot en Paul de Hoog samen aan het campagne voeren! Op de achtergrond blaast Harry Slagter ballonnen op.

P1010409

Harry, Marja, Wim, Paul en Jan delen violen uit aan voorbijgangers. Met steun van Sandra, JAn en Ineke raken zij binnen twee uur 500 violen kwijt met een paars randje.

P1010411

Is het de ‘Sint’ die daar staat? Die is nog in Spanje. Nee, het is een verdwaalde leider van de PvdA uit Den Haag die de weg zoekt. Paul de Hoog wijst Samson de weg met onze partijkleuren.

 

 

P1010412

 

RijnGouwelokaal en de SP sluiten de PvdA-leider in. Wim van der Helm (  RijnGouweLokaal ) en Martijn Zohlandt ( SP ) omsingelen PvdA-leider Diederik Samson.

P1010413

Diederik Samsom kan maar niet kiezen. Wordt het RijnGouwelokaal of de SP waarvoor hij campagne wilt voeren?

 

 

 

P1010414 P1010415

 

Onderhandelingen tussen de SP, RijnGouwelokaal en PvdA voor een nieuw sociaal college in de gemeente Alphen aan den Rijn. De vraag is echter of zowel RijnGouweLokaal met de PvdA willen regeren in Alphen na al die mislukte geldverslindende projecten van de PvdA.

Harry Slagter en Diederik Samson wisselen elkaars gegevens uit. Harry vertelde namelijk tegen Diederik dat de PvdA rozen snel verwelken vanwege de loze verkiezingsbeloftes van de PvdA.  Als oud-bloemenboer weet hij wel hoe je rozen lang ‘goed’ kan houden.

P1010416 P1010417

Wim Roest kijkt bedenkelijk. Je ziet hem denken. Ik denk dat het PvdA-feestje door RijnGouweLokaal en de SP verstoord is. Jan de Groot en Paul de Hoog verstoren  graag PvdA-feestjes;)

P1010418 P1010420 P1010421

Een verdwaalde VVD’er die de sociale weg vraagt aan lokale PvdA-leden.

Foto’s gemaakt door Sandra.

Redactie: Jan de Groot

 

Campagne: Ouderendebat met Ank de Groot-Slagter, lijsttrekker

Op 21 oktober organiserende de ouderenbonden een debat in de Vrienden ( restaurant in Driehoorne ). Deze avond werd druk bezocht door vele politieke partijen en belangstellenden. Ank de Groot-Slagter gaf aan dat ouderen belangrijk zijn in de nieuwe gemeente. O.a. een ruimhartig WMO-beleid, Geen bezuinigingen op de thuiszorg, levensbestendig bouwen en geen verplichte mantelzorg zijn belangrijke thema ’s voor RijnGouweLokaal!

Lees meer

Leidsch Dagblad: een goede folder doet meer!

Complimenten van de jury van het Leidsch Dagblad over folder RijnGouweLokaal!

Bedankt Niels en Jan voor de inspanning!

Lees meer voor het artikel

Lees meer

Campagne Zaterdag 26 oktober: We waren er weer!

Wat ons opviel is dat zo weinig partijen momenteel zichtbaar en actief op straat folderen. RijnGouweLokaal is natuurlijk wel zichtbaar en actief voor u bezig!

Lees meer