Trots op onze lijsttrekker: Ank blijft Ank!

Ank-de-Groot-Slagter-RijnGouweLokaal-Ank-is-Ank-klaar

Daar zit ze, in haar Ajax-kamer. Bril op het puntje van de neus en, natuurlijk, met de gebruikelijke wifi-problemen. “Ziggo? Gaat morgen de deur uit!”, is één van de quotes waarop we allemaal turven. Een blauw vest van supportersclub AFCA biedt uitkomst tegen de kou en helaas gaat het nooit helemaal vanzelf, dat inloggen in Teams. “Alles moet gewoon werken zoals het hoort te werken, anders werkt het dus niet!”

Tijden veranderen, partijen veranderen en dat geldt ook voor mensen. Wij koesteren die paar laatste dingen die altijd zullen blijven zoals ze zijn. En dat geldt helemaal voor Ank de Groot-Slagter, niet alleen lijsttrekker maar ook partijmoeder van RijnGouweLokaal. Een rode draad? Jawel: grote mond, klein hartje, zoals we in Nederland altijd zo nietszeggend spreekwoordelijk kunnen formuleren. Maar wat we bedoelen? Ank is Ank. En Ank is écht. Altijd, overal en tegen iedereen. Eerlijk, standvastig, redelijk, soms even emotioneel, maar vooral (en dit vindt ze helemaal níet leuk): heel erg lief.

Mensen in vertrouwen nemen duurt even, maar daarna is het er gewoon. De mensen die nauw met haar samenwerken, weten dat. Anks vertrouwen krijgen, gaat niet vanzelf: je moet je bewijzen! RijnGouweLokaal is haar tweede kind en ze doet wat moeders doen: haar kind beschermen. Maar Ank beschermt niet alleen haar partij. Eigenlijk gaat het allemaal maar om één ding: haar Alphen en haar mensen. Ze vergeet geen verjaardag maar voert tegelijkertijd campagne. En allebei met evenveel overtuiging.

“Het sociale domein, dat vind ik heel belangrijk. Het is soms ongelofelijk hoe er met mensen wordt omgegaan en mijn bloed kookt als ik dat hoor!” Ank ten voeten uit. Vaak blij, soms emotioneel en soms ook gewoon heel erg boos. Hoe groot of klein RijnGouweLokaal ook is, Ank verandert niet. Voor de camera, achter de camera of zonder camera: Ank is Ank. En dat blijft ze, altijd. Soms streng, voor zowel zichzelf (één wit wijntje, dat is het!) als voor anderen: “Snappen jullie het nou nog steeds niet?” 

Handenwrijvend kan ze zich verheugen om in het midden van Nederland lekker te gaan shoppen. Voor de rest is het adagium toch vooral: doe maar gewoon. Op het terras van Woodstone voldoen een pizza carpaccio en een cola zero; je weet nooit wanneer de plicht roept! Normaal gesproken zou ze de afgelopen debatten zonder uitzondering zelf hebben gevoerd. Helaas is de realiteit even anders en verdrietig. 

En daarom zetten wij onze Ank even in het zonnetje. “Dat hoeft van mij allemaal niet, doe maar gewoon normaal, we hebben gewoon werk te doen hè, vergeet dat niet!” Of: “Jongens, wacht nou eerst even rustig de verkiezingsuitslag af, dan zien we allemaal wel!” 

Wat de verkiezingsuitslag ook moge zijn: RijnGouweLokaal is trots op haar lijsttrekker! Grote mond, klein hartje? Alleen spreekwoordelijk, misschien. Ank heeft juist een heel erg groot hart. Voor Alphen, voor de mensen om haar heen en voor u, als inwoner van de gemeente die haar zo lief is. RijnGouweLokaal staat achter haar lijsttrekker. In goede én slechte tijden. 

We hopen dat u dat ook doet! Stem met ons mee: lijst 11, plaats 1, Ank de Groot-Slagter!

Misschien ook interessant voor u?

RijnGouweLokaal Berichten Header

Archief 2009: april-juli

30 juli 2009

Juli Algemene Beschouwingen 2009 Voorzitter, eerst wat inhoudelijke zaken over de Voorjaarsnota. Daarna wil ik afsluiten met een conclusie. Een aantal zaken in deze Voorjaarsnota baart ons buitengewoon veel zorgen.Het…

Lees verder

Vragen RijnGouweLokaal aan het gemeentebestuur inzake overlast Diamantstraat

15 augustus 2018

Vragen RijnGouweLokaal aan het gemeentebestuur inzake overlast Diamantstraat Alphen aan den Rijn, 15 augustus 2018 Het College van Burgemeester en Wethouders Geacht College, Onze fractie heeft vragen naar aanleiding van…

Lees verder
Ank-de-Groot-Slagter-RijnGouweLokaal-Ank-is-Ank-klaar

Artikel 40 vragen m.b.t. te snel rijden op Hondsdijk – Dorpsstraat – Hoogewaard in Koudekerk.

14 augustus 2022

Gemeente Alphen aan den Rijn t.a.v. College van Burgemeester en Wethouders Alphen aan den Rijn, 28 juli 2022 Onderwerp:  Artikel 40 vragen m.b.t. te snel rijden op Hondsdijk  – Dorpsstraat …

Lees verder