Ronald van de Stouwe

Ronald-van-de-Stouwe-Team-RijnGouweLokaal-rond

Raadscommissielid
Portefeuille: ruimtelijke ordening, kunst en cultuur
Kerk en Zanen

Als het culturele geweten van RijnGouweLokaal is Ronald al jarenlang een vertrouwde naam op de kandidatenlijst. Als geboren Alphenaar, werkzaam als postbode, studeerde hij Politieke wetenschappen en Bestuurskunde en daarmee verraden we al één van zijn grootste passies: politiek. “Met name landelijke politiek, eigenlijk. Op dat gebied probeer ik ook alles te lezen. Ik lees sowieso heel veel, bij voorkeur naast boeken over politiek ook graag Nederlandse romans.”

Ronald is een fervent theaterbezoeker en zette zich in het verleden onder meer in voor Theater Castellum in Alphen: “Misschien is het de leeftijd, maar een echte festivalganger zit niet in mij. Ik ga veel liever naar het theater. Natuurlijk in Alphen, maar ook in Amsterdam of Leiden kom ik graag”. Ronald is mantelzorger voor zijn moeder en hoewel dat af en toe erg intensief is, haalt hij er veel energie uit.

Ook is Ronald fijnproever: “Asperges, lokale streekgerechten… Voor al dat lekkers kun je me wakker maken. Of voor een goed gesprek met een goed glas wijn”. Als het even kan, bij voorkeur in zijn eigen tuin in Kerk en Zanen, voor Ronald namelijk het allermooiste plekje van onze gemeente, al wandelt hij ook graag in het Bospark en het Weteringpark.

Misschien ook interessant voor u?

RijnGouweLokaal Berichten Header

Archief 2011: Voedselbank Alphen aan den Rijn

13 februari 2011

Voedselbank Alphen aan den Rijn November Afgelopen donderdag heb ik samen met mijn fractiegenoot (en zoon) Jan de Groot een bezoek gebracht aan de Voedselbank. Het was een mistroostige dag…

Lees verder
RijnGouweLokaal Berichten Header

RijnGouweLokaal – Een nieuwe lokale partij!

31 januari 2013

Alphen Eén heeft besloten de krachten te bundelen met Rijnwoude en Boskoop in een nieuwe lokale partij: RijnGouweLokaal Een partij voor de stad met dorpse waarden. Alphen Eén is nooit…

Lees verder
292563155_409496057878594_8534164177070896043_n

Enquete wensen hondenuitlaatgebieden Alphen aan den Rijn

13 juli 2022

U kunt de enquête invullen t/m 24 augustus en u kunt deze vinden onder www.hondenuitlatenalphen.nl

Lees verder