Archief 2009: Referendum

RijnGouweLokaal Berichten Header

December

Bindend referendum over het waterfront/ Het accomodatiebeleid, de Ridder en Elckerlyc

Alphen Een wil een bindend referendum over het Waterfront

Alphen Een is voor een referendum en heeft dat altijd al uitgedragen. Niet alleen over dit onderwerp trouwens maar over vele onderwerpen. D66 die pretendeert de partij van het referendum te zijn vond het tot voor kort niet nodig en vond de burger daar blijkbaar te dom voor want alle voorstellen zijn consequent naar de prullenbak verwezen. Maar nu vlak voor de verkiezingen wil men scoren daar waar D66 het de afgelopen vier jaar en trouwens ook de vier jaar daarvoor heeft laten liggen. Ongetwijfeld een oprisping en na 3 maart heeft de burger het bij deze partij weer voor het nakijken.

 Het accommodatiebeleid, de Ridder en Elckerlyc

D66 komt nu in de Raad met een motie over het accommodatiebeleid. Wat D66 daarmee beoogt is vooral goedkoop en vrijblijvend scoren. D66, u weet wel, de partij die u al jaren een referendum belooft maar die, zelfs toen zij in het college zat, nooit deze belofte is nagekomen.

De burger wordt met het accommodatiebeleid door D66 besodemieterd in de hoop zieltjes te winnen voor de verkiezingen. De feiten: In de Raad van oktober heeft D66 de brieven van de bewoners die de aanleiding zijn voor deze motie niet uitgeschoten. D66 is niet aanwezig geweest toen zij werden uitgenodigd door de bewoners om de problemen ter plekke te ervaren. En toen een en ander in de commissie vorige week aan de orde kwam deed D66 geen mond open en kwam zij de terecht klagende bewoners niet te hulp. Men zat er bij en keek ernaar behalve wat vaag gestamelde algemeenheden.

Uit dat alles blijkt wel dat er bij D66 geen enkele sprake is van een echte betrokkenheid bij deze bewoners en wat hen beweegt. Nu vlak voor de verkiezingen probeert D66 te scoren over de rug van deze bewoners. Dat getuigt van opportunistisch gedrag en minachting voor de burger en kiezer. Als het aan D66 lag waren de onzalige plannen van de wethouder immers gewoon uitgevoerd. Let maar op het ongegrond verklaren van de bezwaren in de Raad waar D66 ongetwijfeld voor gaat stemmen. Van voortschrijdend inzicht van D66 is hier geen sprake daar is de periode van vier jaar dat D66 niet is opgekomen voor de mensen te lang en daar zijn de signalen van anderen zoals Alphen Eén de afgelopen jaren te talrijk en te sterk voor geweest. D66 heeft niet willen luisteren. Laat het onderzoek dat nu uitgevoerd gaat worden vooral voor de verkiezingen afgerond worden want  daarna kan men weer vier jaar ongestraft lak hebben aan wat de burgers echt willen.

Alphen Eén

Ank de Groot-Slagter

Paul de Hoog

Geplaatst in

Misschien ook interessant voor u?

Lijsttrekkersdebat gemeenteraadsverkiezingen 2018: Bijstand

Lijsttrekkersdebat gemeenteraadsverkiezingen 2018: Bijstand

20 maart 2018
Lees verder
Waarom RijnGouweLokaal

Waarom RijnGouweLokaal?

14 maart 2022

Nog even en u kunt weer rustig boodschappen doen zonder op de loer liggende politici met folders vol verkiezingsbeloften. Morgenochtend vroeg al openen sommige stembureaus hun deuren en tot en…

Lees verder
RijnGouweLokaal Berichten Header

Archief 2009: Vragen aan college: Strooibeleid

31 december 2009

December Vragen op grond van het reglement van orde. Alphen aan den Rijn, 27 december 2009Het college van B & Wvan de gemeente Alphen aan den Rijn Geacht College, Vorige…

Lees verder