Ondernemen Standpunten RijnGouwelokaal

Ondernemen

In het kader van de duurzaamheid en een bloeiende lokale economie willen wij inzetten op het naar Alphen aan den Rijn halen van bedrijven die hoogwaardige en duurzame werkgelegenheid opleveren.

Bij het vestigingsbeleid gaan wij voor arbeidsintensieve milieuvriendelijke bedrijven die passen bij de Alphense beroepsbevolking.

 

De gemeente dient voor zijn ”eigen” aanbestedingen voor zover de regelgeving dat toestaat te kiezen voor Alphense ondernemingen.

 

De goede bereikbaarheid van de Alphense winkelcentra en zogenaamde “buurtstrips” (zoals Oudshoornseweg, Lijsterlaan, de Van Nesstraat) dient gewaarborgd te blijven, met voldoende parkeermogelijkheden en een goed openbaar vervoernetwerk.

 

Een heroverweging van de invulling van de diverse winkelcentra is noodzakelijk zijn om een blijvend gezond klimaat te garanderen. Het voldoende onbetaald kunnen parkeren aan de randen van het centrum (o.a. Oranje Nassausingel) kan een belangrijke stimulans zijn om de regionale winkelcentrumfunctie te waarborgen en te versterken.

 

In de zogenaamde aanloopstraten richting centrum en aan de Lage Zijde wil RijnGouweLokaal kleine zelfstandige winkels met een divers aanbod, die uitnodigen om gezellig te winkelen, dit als aanvulling op de grootwinkelbedrijven.

 

De gemeente moet samen met de winkeliers meer doen aan evenementen en deze waar mogelijk faciliteren. Evenementen trekken mensen naar de gemeente en dat is goed voor de economie.

 

RijnGouweLokaal vindt dat de gemeente de regeldruk voor ondernemers zoveel mogelijk moet beperken.

 

Gemeentelijk vastgoed kan volgens RijnGouweLokaal gebruikt worden om startende of in nood verkerende ondernemers te helpen, teneinde de economische bedrijvigheid te vergroten dan wel te behouden. Dit zou een prima aanvulling kunnen zijn op het ondernemershuis van de VOA en het ZZP-netwerk “Zin in Ondernemen”.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *