In memoriam: Eeg Bollebakker

In memoriam Eeg Bollebakker

Wij zijn even stil en denken aan Eeg Bollebakker. Markant, goudeerlijk en altijd bereid te helpen.

Hij had zich afgelopen maandagavond na een korte periode van ziekte juist vol enthousiasme weer gemeld bij onze digitale fractievergadering en uiteraard ging dat gepaard met cameraproblemen. Steevast hoorden we Eeg op de voor hem zo kenmerkende (Haagse) wijze constateren dat zijn camera het niet deed en na een keer of wat opnieuw opstarten, verscheen hij dan altijd tóch in beeld. Iets te dicht bij de camera, het hoofd een beetje scheef. Even ernstig kijkend en dan… Die glimlach. Altijd op z’n Eegs.

In de nacht van 6 op 7 januari overleed Eeg totaal onverwacht. “Lijst 10, nummer 5, RijnGouweLokaal.” Het zou zijn laatste bericht op Facebook zijn, zo zou de even droevige als harde realiteit van afgelopen vrijdag ons leren. Eeg was tot op het bot gemotiveerd om bij de komende gemeenteraadsverkiezingen het onderste uit de kan te halen. Over zijn politieke visie was hij glas- en glashelder: “Het gedachtegoed van Pim Fortuyn is voor mij leidend. Daar geloof ik in, er zijn voor de burger”. Eeg was een man van actie. Grootspraak was hem vreemd.

Eegs overlijden slaat een onwerkelijk grote krater in de fractie van RijnGouweLokaal. Als penningmeester was Eeg de financieel goeroe van de partij, maar hij deed nog zoveel meer. Zijn oneliners waren legendarisch en boden zelden géén stof tot nadenken. Eeg wás levenservaring. Hij woonde en werkte lange tijd in het buitenland als reisleider, was nog even werkzaam voor Shell in Zuid-Frankrijk, organiseerde voetbalreizen naar wedstrijden van Swansea City, sponsorde ADO Den Haag en Alphense Boys met zijn administratie- en belastingadvieskantoor AKEB en was natuurlijk al jaren politiek actief in Alphen aan den Rijn.

In memoriam Eeg Bollebakker 1
Foto: Martin Jung Fotografie

Op Facebook liet hij duidelijk merken wat hij van bepaalde zaken vond. Eeg kende triomfen en teleurstellingen. Als ondernemer kende hij het klappen van de zweep. Bij RijnGouweLokaal maakte hij in 2019 zijn politieke comeback. Hij voelde zich er thuis en kon er zijn ei kwijt. In de overheersend Ajax-minnende fractie van RijnGouweLokaal verdedigde hij zijn ‘cluppie’ met verve: “Feyenoord wordt kampioen, klaar”. Na de meest recente editie van Feyenoord-Ajax schudde hij, inmiddels in beeld, het hoofd. “Voetbal? Daar komen we niet voor!”

‘Markant’ betekent zoveel als ‘opvallend’. Eeg was opvallend. In de meest positieve zin van het woord. Wij moeten door, zonder onze nestor. En dat gaan we ook doen. Lieve Eeg, we zullen je nooit vergeten en gaan er alles aan doen om je in maart trots te maken. Wij wensen Eegs vrouw, kinderen, kleinzoon en andere naasten heel veel kracht en sterkte toe met dit immense verlies. We rouwen met jullie mee. Om Egidius Cornelis Johannes Bollebakker. Lijst 10, nummer 5.

En Eeg, namens de fractie… Vooruit dan maar. Laat Feyenoord dit jaar maar kampioen worden. Voor jou.

Misschien ook interessant voor u?

RijnGouweLokaal Berichten Header

Vragen op grond van het reglement van orde Julianabrug

26 juli 2021

Alphen aan den Rijn, 26 juli 2021 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Alphen aan den Rijn. Geacht college, RijnGouweLokaal heeft kennis genomen van uw notitie d.d.…

Lees verder
RijnGouweLokaal wil duizenden woningen laten bouwen aan de Heijmanswetering

RijnGouweLokaal wil duizenden woningen laten bouwen aan de Heijmanswetering

1 november 2020
Lees verder
RijnGouweLokaal Berichten Header

Archief 2010: Eindejaarstoespraak, De Gelder treedt af, machtigste man is domste man

28 december 2010

December Eindejaarstoespraak Ank de Groot-Slagter 2010 In de raadsvergadering van 16 december 2010 zou ik als nestor van de raad (het raadslid dat het langst in de raad zit) de…

Lees verder