Archief 2010: In de Spotlight: Ank de Groot en Jan de Groot

Ank de Groot-Slagter en Jan de Groot jr.

In de Spotlight Ank de Groot-Slagter lijsttrekker van Alphen 1.

Zij is de aanvoerder van Alphen 1. Al ruim 20 jaar zet zij zich maatschappelijk in voor zowel onze gemeente,als vrijwilliger van de Goede Herderkerk.

Ank is de echtgenoot van de bekende Alphenaar Jan P. de Groot ( verzamelaar Oud-Alphen)

Zij is al bijna 40 jaar bij LaGro Advocaten.  

Haar zoon Jan is ook actief betrokken bij Alphen 1 ( Hij stond eerder deze week in de Spotlight)

Haar grootste passie naast de politiek is natuurlijk voetbal ( ajax!) Dat geeft nog weleens problemen met de feyenoordaanhang binnen de fractie;)

Als Ank vrije tijd over heeft ( wat zelden gebeurt), leest zij graag een goed boek. 

Zoals D. Captein al schreef is zij een bewogen politica. Ook heeft zij haar hart op de juiste plek ( Machiel van der Schoot) Kortom een principiële vrouw die strijdt voor een sociaal en een transparant gemeentebestuur.

Ank is een echte Alphense. Vandaar dat vele leden die lid zijn bij Alphen 1 ,naast haar politieke activiteiten, haar ook kennen vanuit het maatschappelijk middenveld in Alphen.  

In de Spotlight Jan de Groot,

Jan is al jarenlang actief in de politiek. Al vanaf 2000 is hij commissielid. Ook beheert hij deze website en dat is soms knap lastig als je veel hebt uit te dragen als partij.

Jan schrijft momenteel zijn scriptie over burgerpartcipatie. De bedoeling is dat de scriptie in maart af is. Hij probeert een inzicht te geven in de processen van burgerparticipatie maar geeft daarbij geen waardenoordeel over de besluitvorming.

De meeste mensen kennen Jan natuurlijk als kelner bij Avifauna ( Van der Valk). Daarnaast danst hij samen met zijn vriendin bij Harry Cools . In het verleden heeft JAn ook bij ARC gevoetbald. Maar zijn echte hobby blijft natuurlijk dammen. Helaas doordat fractievergaderingen op maandagavonden zijn, kan hij ADC niet meer versterken.

Zingen kan hij ook;) Al vele Alphense koren hebben hem wel eens aan zijn jasje getrokken om hem lid te maken, maar helaas politiek bedrijven gaat nu voor ( Dat vindt hij toch echt leuker!).  

Geplaatst in

Misschien ook interessant voor u?

Interview Jan de Groot verkiezingsuitslag gemeenteraadsverkiezingen 16 maart 2022

Interview Jan de Groot verkiezingsuitslag gemeenteraadsverkiezingen 16 maart 2022

18 maart 2022

Met dank aan JMR Mediaproducties.

Lees verder
RijnGouweLokaal Berichten Header

Archief 2012: Motie Nationaal monument Kamp Vught

25 november 2012

Motie De raad van de gemeente Alphen aan den Rijn in vergadering bijeen op  25 oktober 2012 Overwegende: dat een groep vrijwilligers van het huidige Nationaal Monument Kamp Vught zich…

Lees verder
Ank-de-Groot-Slagter-RijnGouweLokaal-Ank-is-Ank-klaar

Trots op onze lijsttrekker: Ank blijft Ank!

15 maart 2022

Daar zit ze, in haar Ajax-kamer. Bril op het puntje van de neus en, natuurlijk, met de gebruikelijke wifi-problemen. “Ziggo? Gaat morgen de deur uit!”, is één van de quotes…

Lees verder