Archief 2010: In de Spotlight: Ank de Groot en Jan de Groot

Ank de Groot-Slagter en Jan de Groot jr.

In de Spotlight Ank de Groot-Slagter lijsttrekker van Alphen 1.

Zij is de aanvoerder van Alphen 1. Al ruim 20 jaar zet zij zich maatschappelijk in voor zowel onze gemeente,als vrijwilliger van de Goede Herderkerk.

Ank is de echtgenoot van de bekende Alphenaar Jan P. de Groot ( verzamelaar Oud-Alphen)

Zij is al bijna 40 jaar bij LaGro Advocaten.  

Haar zoon Jan is ook actief betrokken bij Alphen 1 ( Hij stond eerder deze week in de Spotlight)

Haar grootste passie naast de politiek is natuurlijk voetbal ( ajax!) Dat geeft nog weleens problemen met de feyenoordaanhang binnen de fractie;)

Als Ank vrije tijd over heeft ( wat zelden gebeurt), leest zij graag een goed boek. 

Zoals D. Captein al schreef is zij een bewogen politica. Ook heeft zij haar hart op de juiste plek ( Machiel van der Schoot) Kortom een principiële vrouw die strijdt voor een sociaal en een transparant gemeentebestuur.

Ank is een echte Alphense. Vandaar dat vele leden die lid zijn bij Alphen 1 ,naast haar politieke activiteiten, haar ook kennen vanuit het maatschappelijk middenveld in Alphen.  

In de Spotlight Jan de Groot,

Jan is al jarenlang actief in de politiek. Al vanaf 2000 is hij commissielid. Ook beheert hij deze website en dat is soms knap lastig als je veel hebt uit te dragen als partij.

Jan schrijft momenteel zijn scriptie over burgerpartcipatie. De bedoeling is dat de scriptie in maart af is. Hij probeert een inzicht te geven in de processen van burgerparticipatie maar geeft daarbij geen waardenoordeel over de besluitvorming.

De meeste mensen kennen Jan natuurlijk als kelner bij Avifauna ( Van der Valk). Daarnaast danst hij samen met zijn vriendin bij Harry Cools . In het verleden heeft JAn ook bij ARC gevoetbald. Maar zijn echte hobby blijft natuurlijk dammen. Helaas doordat fractievergaderingen op maandagavonden zijn, kan hij ADC niet meer versterken.

Zingen kan hij ook;) Al vele Alphense koren hebben hem wel eens aan zijn jasje getrokken om hem lid te maken, maar helaas politiek bedrijven gaat nu voor ( Dat vindt hij toch echt leuker!).  

Geplaatst in

Misschien ook interessant voor u?

RijnGouweLokaal Berichten Header

Archief 2011: Aftreden wethouders en toekomst Thorbeckeplein

20 maart 2011

Maart De toekomst van het Thorbeckeplein en het ronduit onbeschofte gedrag van de machtigste man van Alphen Enige tijd geleden werd ik door Eveline Verhoeve uitgenodigd om mijn visie te…

Lees verder
RijnGouweLokaal Berichten Header

RijnGouweLokaal – Een nieuwe lokale partij!

31 januari 2013

Alphen Eén heeft besloten de krachten te bundelen met Rijnwoude en Boskoop in een nieuwe lokale partij: RijnGouweLokaal Een partij voor de stad met dorpse waarden. Alphen Eén is nooit…

Lees verder
RijnGouweLokaal is tegen windturbines

RijnGouweLokaal is TEGEN windturbines

26 februari 2022

Antwoorden van de minister van klimaat en energie Rob Jetten op kamervragen: – Uitgaande van deze procedure met brede participatie, (internet)consultatie, toetsen, advies van de Commissie m.e.r., voorhang en advies van…

Lees verder