Handen af van de Thuiszorg Rutte!

Door: Jan de Groot

Vandaag aanwezig geweest samen met Sandra ( zij is één van die thuiszorgmedewerkers ) bij de demonstratie tegen de bezuiniging op de thuiszorg. Luidkeels hebben wij geroepen: “Handen af van de zorg Rutte”. Het is overigens staatssecretaris van Rijn ( pvda ) die deze bezuinigingen moet realiseren. Deze week schrijf ik over dit onderwerp een blog. Mocht u nog verhalen hebben waarom de thuiszorg zo belangrijk is, stuur via de site uw reactie.

RijnGouweLokaal staat pal voor die medewerkers die keihard voor ouderen en gehandicapten werken tegen een laag salaris. Deze mensen mogen niet minder gaan verdienen en zodoende op het salaris van een schoonmaker komen. Immers, het gaat om de sociale functies van aandacht, respect en waardering die deze hulp bij de huishouding zo bijzonder maken!

Stem daarom in november op Jan de Groot die zich op dit onderwerp de komende tijd gaat inzetten.

1e foto: Sandra loopt naar de bijeenkomst op het Malieveld

2e foto: Schattige paarden die ons in de gaten houden. Ik ben ben overigens allergisch voor die dieren;)

foto’s 3 en 4: Demonstreren in de zon;)

 

foto’s 5 en 6: Jan kijkt het allemaal eens aan. Verbaasd zich over de kleurrijke vlaggen

Op het schortje staat vermeld: “Thuiszorg is meer dan alleen maar schoonmaken”, helemaal mee eens natuurlijk!

foto’s 7,8,9: Het bestuur van de plaatselijke SP. Erica Westerweel als enige Commissielid. U zal wel denken, waar zijn toch Ank de Groot-Slagter en Jo Schriek? Ank moest natuurlijk haar jongens van Alphia aanmoedigen en en Jo was aan het klussen bij MAX. De rest van de Alphense politici? Geen idee! Misschien vinden de andere partijen de thuishulp niet belangrijk genoeg of waren ergens ander mee bezig ( vrijwilligerswerk???/ de wekelijkse boodschappen ).

foto 10: Jan en Sandra.

foto’s 11 en 12: Leuk he die bandana van het Abvokabo-FNV

foto 13: SP-ballonnen: Stille hint voor de campagnecommissie van RijnGouweLokaal????

foto 14: Het Binnenhof, wat een mensenmassa!!!!!Veel steun voor mensen in de thuiszorg!

foto 15: Het torentje waar al die onzinnige plannen worden bedacht! Samen natuurlijk met D. Samson ( PvdA ). Geen wonder dat die sociale partijen met een protestachtergrond hoog in de peilingen staan en de pvda nog maar op 10 ofzo ( houd het niet bij;) )

foto 16: De Thuiszorg die wordt begraven.

foto 17: Wachtend op de sprekers

foto 18: Loesje?

foto 19: 6000 mensen. 138.000 handtekeningen. Zegt genoeg denk ik!

foto 20: De familie Marijnissen. Tja Jo, ook bij de SP is er sprake van een vader-dochterrelatie in de politiek. Misschien afgekeken van RijnGouweLokaal? Ze deed het overigens prima.

foto 21: Vooral veel Boegeroep wanneer de staatssecretaris van Rijn aan het woord was. Logisch, wie gaat er nu in pak met dit weer naar buiten? Ik stond vlakbij en merkte duidelijk dat het protest hem geen zier interesseerde. Naast het podium een aantal PvdA’ers die zich dood schaamden voor dit optreden van hun staatssecretaris ( o.a. een bestuurslid van de PvdA in Den Haag ). Ik hoop dat de Alphense PvdA zich afsplitst, immers 100.000 banen verdwijnen en meer dan 90% hiervan is vrouw! Schandalig voor een partij die de arbeidsparticipatie van vrouwen hoog heeft staan!

Foto’ s gemaakt door: Jan de Groot

Foto’s mogen niet voor andere doeleinden worden gebruikt tenzij er nadrukkelijk aan mij toestemming wordt gevraagd.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *