Halfje Wit

HALFJE WIT …….Onbegrijpelijk 

Door: Paul de Hoog ( raadslid)  Zaterdag is de fractie op bezoek geweest bij Halfje Wit. Onbegrijpelijk dat dit goedlopende buurthuis weg moet uit de wijk. Zaterdag is de fractie op bezoek geweest bij Halfje Wit. In de nieuwe plannen voor de welzijnsaccommodaties wordt Halfje Wit verbannen naar het industrieterrein Rijnhaven Oost.  Wij vinden het onbegrijpelijk dat deze goed lopende buurtvereniging weggestuurd wordt uit de eigen wijk. Het pand, dat prachtig onderhouden wordt door de vrijwilligers ligt ideaal midden in de wijk. Iedereen, zowel jong als oud kan zo in- en uitlopen en deelnemen aan de veel activiteiten. Een mooie bijdrage aan de sociale samenhang en leefbaarheid in de wijk zou je zeggen, met dank aan al die 24 vrijwilligers. Als het aan wethouder Hub van Wersch ( PvdA ) ligt moeten de buurtbewoners straks voor dat alles de buurt uit naar een industrieterrein. Als het aan  Alphen Eén ligt dus niet!!! 

Onze fractievoorzitter Ank de Groot-Slagter heeft zich meerdere malen ingezet voor Halfje Wit toen er problemen rondom de subsidieverlening en onderhoud waren.  

Hoezo de voorzieningen dicht bij de mensen organiseren? Het college denkt ook hier opnieuw in stenen en geld in plaats van aan de mensen!!!. Het letterlijk en figuurlijk afbreken van wat opgebouwd is door vele handen van veel betrokken vrijwilligers is in meer dan één zin kapitaalvernietiging. En dan hebben we het nog niet eens over de communicatie. Op het laatste moment krijgt het bestuur te horen wat de plannen zijn en moeten ze in veel te korte tijd reageren ( in drie dagen!!!). Zo ga je als gemeentebestuur toch niet om met je bewoners en je vrijwilligers om zou je zeggen? Maar helaas hebben we al vaker moeten constateren dat deze wijze van communiceren geen uitzondering is bij dit college. Er komt nog alle gelegenheid om in te spreken zal de wethouder wel weer zeggen voor we formeel iets besluiten. Maar dat ontslaat je niet van de verplichting om vanaf het eerste moment goed te communiceren.  Juist deze vrijwilligers van Halfje Wit waarderen wij als Alphen Eén om hun inzet. Alphen Eén is de partij die zich sterk maakt voor bewoners en vrijwilligers die de gemeente Alphen aan den Rijn tot een mensenstad maken!!! 

Gelukkig is de discussie nog niet gesloten. Wordt vervolgd.

Namens de fractie waren aanwezig: Paul de Hoog, Jan C. de Groot en Henk van der Zanden. Zij werden ondersteund door Jan P. de Groot en Noël de Hoog.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *