Betaalbare parkeertarieven voor mantelzorgers

Ank-de-Groot-Slagter-RijnGouweLokaal-Ank-is-Ank-klaar

RAADSVERGADERING 24 november 2022

 

AMENDEMENT met betrekking tot agendapunt  7

“7.b.     De opbrengsten straatparkeren (tariefsverhoging) worden met € 343.000,00       structureel bijgeraamd

te vervangen door:

“7.b.     De tariefsverhoging van het straatparkeren (31%) geldt niet voor de gereduceerde         tarieven die bij de digitale bezoekersregeling worden betaald, waardoor het   geraamde bedrag ad € 343.000,00 lager zal uitvallen.

 

MOTIVATIE

Gratis parkeren bestaat niet.

Volgens de toelichting bij het raadsbesluit worden de tarieven bij de digitale bezoekersregeling aangepast met de tariefsverhoging van 31% omdat deze bezoekersregeling is gekoppeld aan het straatparkeren.

De bezoekersregeling is met name bestemd voor mensen die regelmatig bij iemand op bezoek gaan, dan wel mantelzorg verrichten en is gekoppeld aan een aantal uren per kwartaal, met een dagkaart van maximaal € 5,10. Om het anderhalf uur gratis parkeren mogelijk te maken in de parkeergarages in het centrum voor mensen buiten het centrum, moeten de gebruikers van de bezoekersregeling 31% meer gaan betalen. We hebben het hierbij dus o.a. over mantelzorgers, waarvan iedereen vindt dat ze hard nodig zijn en waar we erg blij mee zijn. De bezoekersregeling dient daarom buiten de verhoging van het straatparkeren te vallen.

 

Ank de Groot-Slagter,

 

 

Misschien ook interessant voor u?

Eerste debat Ank de Groot-Slagter in aanloop naar gemeenteraadsverkiezingen 2018

Eerste debat Ank de Groot-Slagter in aanloop naar gemeenteraadsverkiezingen 2018

2 maart 2018

 

Lees verder
RijnGouweLokaal Berichten Header

Archief 2009: Inbreng Ank de Groot-Slagter bij Begrotingsbehandeling 2010

30 november 2009

November Voorzitter, er gaan veel zaken in Alphen goed maar er zijn ook veel zaken die beter kunnen en anders moeten.Gezien de korte tijd zal mijn fractie zich beperken tot…

Lees verder
RijnGouweLokaal NEE Tegen WINDTURBINES op Alphens grondgebied

RijnGouweLokaal: NEE!!! Tegen WINDTURBINES op Alphens grondgebied

20 juni 2021

De meeste mensen vinden duurzaamheid belangrijk en zijn niet te beroerd om hun steentje bij te dragen. Echter, de Regionale Energie Strategie roept heel veel reacties op. Een strategie vol…

Lees verder