Als ik toch eens twitterde!

Ja, dat is toch eigenlijk gek. Veel mensen weten dat ik weinig op heb met twitteren. Als ik af en toe lees wat er getwitterd wordt, dan vraag ik mij af wat ik daarmee moet. En toch, ik ben laan het twijfelen gebracht en dat kwam tijdens het lezen van de kranten in de afgelopen week.

Eerst las ik dat Lyda de Jong namens de Ouderenbonden pleit voor een busje richting Rijnland Ziekenhuis. Ach, er is niets nieuws onder de zon want begin jaren 90 heb ik hiervoor in de gemeenteraad al gepleit. Doordat wij in die tijd vaak naar het ziekenhuis moesten, bleek ons hoe slecht de verbindingen met het openbaar vervoer richting ziekenhuis waren en helaas nog steeds zijn. Ook later is dit aan de orde geweest bij de actie “Wat te doen met 10 miljoen”. Ook toen was er geen meerderheid voor te krijgen. Natuurlijk zal ik dit “nieuwe” initiatief van harte ondersteunen en wellicht lukt het nu wel. Dan heeft het bijna 20 jaar geduurd maar ja, politiek is een zaak van lange adem zullen we maar denken.Zelf ga ik tegenwoordig naar het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda met een prima verbinding met het openbaar vervoer!

En er viel nog meer te twitteren. Ik ergerde mij mateloos aan het gezeur over kroketten!

Alsof er niets belangrijkers is. En laat iedereen vooral eten wat hij of zij lekker vindt, maar daarover wil ik niet discussiëren. En nu we het toch over het eten hebben, mijn vragen op grond van het reglement van orde over de Voedselbank zijn beantwoord en dat was buitengewoon teleurstellend. De gemeente ziet voor zichzelf geen rol in het oplossen van het landelijks probleem dat er vanuit het Haagse depot minder voedsel.  ter beschikking wordt gesteld. Wel wil men in overleg met winkeliers een pleidooi doen voor de Voedselbank, maar daarvan verwacht de gemeente geen grote resultaten. Kijk voor de hele beantwoording op de website van Alphen 1 en mijn commentaar daarop.

En er was nog meer te twitteren. De krokodillentranen van CDA en VVD over het sluiten van Westerhaven, Westerhove en de Wielewaal. Ze hadden zitten slapen, zo werd in de commissievergadering gezegd. Kom op zeg, het stond destijds duidelijk in de stukken, zeker over de Wielewaal, maar nu de gebruikers zich gaan roeren, weet men niet hoe snel men van standpunt moet veranderen. Hopelijk vergeten de kiezers dit gedraai niet!

Over het Cultuurhuis en de sluiting van de buurhuizen kom ik terug op de website van Alphen 1. Dat is echt teveel om over te twitteren.

En zo bedacht ik mij dat ik eigenlijk misschien wel wil gaan twitteren, gewoon om af en toe eens een tegengeluid te laten horen! Dus wie weet verandert Ank-die-niet-twittert ineens in Ank-die-twittert. Je weet maar nooit!

Groeten en wellicht tot twitter!

Ank de Groot

PS  Ik heb de laatste tijd weinig geschreven op mijn weblog. Ik probeer daar weer verandering in brengen. Door mijn gewrichtsklachten was en ben ik beperkt maar met medicijnen, pijnstillers en een paar uur per dag een nekkraag lijkt het weer wat beter te gaan, zodat ik weer energie over houd om het schrijven weer op te pakken en wellicht dus te twitteren!

Ank de Groot

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *